Bezienswaardigheden

Beverse kaasmakerij

De dieren zijn gevestigd in een vrije loopstal waar zij naar believen ruwvoeder kunnen opnemen en vrij rondwandelen. Zij worden er gevoed op de meest natuurlijke wijze: gras (vers gras in de zomer, voorgedroogd gras in de winter), maïs en voederbieten. Het overgrote deel van de melk wordt op eigen bedrijf verwerkt tot een 8-tal soorten...

Bezoekerscentrum De Lambiek

Maak kennis met het spontane gistende lambiekbier in het Bezoekerscentrum De Lambiek.  Lambiek vormt de basis voor de productie van Oude Geuze en Oude Kriek en wordt de dag van vandaag nog steeds gebrouwen volgens een hele lange traditie. De Vlaams-Brabantse godendrank is het resultaat van artisanale kennis die nergens anders te vinden is....

Bosmuseum

Het bosmuseum vertelt je alles wat je moet weten over het prachtige Hallerbos. Je krijgt er een ruime waaier aan informatie over de geschiedenis van het bos, het bosbeheer en de flora en fauna die dit bos zo bijzonder maken.  Natuurlijk mogen ook haar bewoners, zoals de voorjaarsbloeiers, zwammen, bomen en dieren; niet ontbreken. Speciaal...

Brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen is bekend voor haar op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie gebrouwen lambiek. Oude Geuze 3 Fonteinen uit Beersel is een volledig natuurlijke geuze die bestaat uit een assemblage van een, twee en drie jaar oude lambiek gerijpt op eiken vaten. Deze geuze is een natuurlijk, ongefilterd bier dat na de botteling nog...

Brouwerij Angerik

Deze microbrouwerij werd in 1997 opgericht door Erik Decuyper. Er wordt enkel gebruik gemaakt van Belgische hop uit Erembodegem en Belgische mout. Aan Boerke Amber worden kruiden zoals koriander toegevoegd, de karakteristieke smaak van Boerke Donker komt van de gebrande mouten. Elk brouwsel is beperkt tot 10 hl. Het Krieken Boerke wordt 1 tot 2...

Brouwerij Boon

Ontdek de wondere wereld van het lambiekbrouwen tijdens een bezoek aan Brouwerij Boon (enkel op afspraak). Brouwerij Boon is sinds 1975 in handen van Frank Boon, die daarmee een echte revival van authentieke lambiek en geuze inluidde. Brouwerij Boon is de grootste producent van lambiek en is gekend voor zijn Oude Geuze, Geuze Mariage Parfait,...

Brouwerij De Troch

Brouwerij De Troch heeft een knappe locatie in een statige gesloten hoeve, het Vroonhof, in het kleine dorp Wambeek. Het is de enige lambiekbrouwerij die traditionele oude geuze combineert met exotische smaken als ananas en banaan. Ook aardbei, citroen, perzik, limoen en meer verrassende smaken worden er gebrouwen en gebotteld. Deze worden op de...

Brouwerij Lindemans

Lindemans brouwt traditionele lambiek volgens de ambachtelijke methode van spontane gisting. Op basis van deze lambiek maakt de brouwerij eigen speciaalbieren, zoals de authentieke Oude Gueuze Cuvée René en Oude Kriek Cuvée René of de gefilterde Gueuze Lindemans met zijn zachtere en ook iets zoetere smaak. En natuurlijk...

Brouwerij Oud Beersel

Brouwerij Oud Beersel, opgestart in 1882, is gelegen in Beersel op 10 km ten zuidwesten van het centrum van Brussel. Het is één van de laatste authentieke lambiekbrouwerijen die België rijk is en is bekend voor haar op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie gebrouwen lambiek. Door een gebrek aan opvolging in de...

Brouwerij Timmermans

Op enkele kilometers van het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans al meer dan 300 jaar lang, sinds 1702. De brouwerij was toen gekend onder de naam Brouwerij “Het Molleken”. Timmermans behoudt zijn authenticiteit en vakmanschap terwijl het geniet van het unieke expertise van Anthony Martin’s ‘Finest Beer...
1 | 2 | 3 | 4volgende
item 1 tot 10 (van de 40 records)


Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS