Wie zijn de Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei?

Na een studiecyclus over kunst, geschiedenis en maatschappij in het Pajottenland stichtte Maurice Vanden Bauw en Marcel Franssens in 1981 de feitelijke vereniging ‘Streekgidsen Zuidwest-Brabant’. Sindsdien begeleidden de gidsen al duizenden toeristen rond in de regio. Ter ere van hun 35-jarig bestaan in 2016 veranderden ze hun naam naar ‘Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei’, zodoende zich sterker met de regio te identificeren.

Het werkgebied van de Streekgidsen strekt zich uit over zeventien gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei. Naast de promotie voor het mooie landschap, zijn de gidsen ook actief in tal van attracties in de regio: het kasteel van Beersel, de Basiliek van Halle, de rozentuin van Sint-Pieters-Leeuw… De streekgidsen volgen regelmatig bijscholingen om hun kennis bij te schaven en aan te passen aan de verwachtingen van de toerist. Ter voorbereiding van het Bruegeljaar verdiepten zij zich bijvoorbeeld in de werken van Bruegel.

Hoe kan ik streekgids worden?

De Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei zijn steeds op zoek naar gemotiveerde mensen die het team willen versterken. De toekomstige gids moet bereid zijn om zich bij te scholen én om in meerdere talen te gidsen. Lijkt het iets voor jou? Stuur dan een mailtje naar de voorzitter Luc Lippens (streekgidsen.zwb@telenet.be), hij helpt je verder op weg.Nieuwsbrief

* verplichte velden
© 2011 Toerisme Pajottenland vzw | Design Lotsofdots bvba & powered by B-hind CMS